У Польщі відкрився рекрутинговий центр Українського легіону

Політика, Світ

У польському Любліні у День захисників і захисниць запрацював рекрутинговий центр Українського легіону.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на проінформованих співрозмовників у Міністерстві оборони України.

Також факт відкриття рекрутингового центру підтверджує й офіційна сторінка Українського легіону.

Там можна знайти інформацію про те, що охочі записатися можуть це зробити, подавши заявку прямо на сайті або звернутися за адресою центру.

На сайті Українського легіону йдеться, що це перший добровольчий підрозділ Збройних сил України, сформований з українців, які мешкають за кордоном.Також акцентується, що вступ до Українського легіону здійснюється виключно на добровільних засадах із підписанням контракту.

Сам підрозділ формується на території Польщі, навчання проводять інструктори НАТО на полігонах країн-партнерів.

Нагадаємо, 2 жовтня голова польського Міністерства національної оборони Владислав Косіняк-Камиш заявив, що кількість українців, які зголосились до Українського легіону у Польщі, виявилась вкрай малою.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорськийтакож розповідав, що поки не вдалося набрати достатню кількість громадян України, для формування з них бригади Українського легіону.

Раніше повідомлялося, що у Польщі зараз проживають близько 300 тис. громадян України – чоловіків мобілізаційного віку. Бригада у ЗСУ налічує 3-5 тисяч бійців.

Нагадаємо, безпекова угода між Україною і Польщею містить домовленість про створення Українського легіону на польській території. У цей підрозділ зможуть добровільно піти громадяни України у Європі, готові стати до лав ЗСУ.

⚡⚡⚡ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь