У Путіна готують удари по об’єктах ядерної енергетики України – МЗС

Війна, Події України

У Путіна готують удари по об’єктах ядерної енергетики України – МЗС

Ураження таких об’єктів може створити високий ризик ядерного інциденту з глобальними наслідками, сказав глава МЗС України Андрій Сибіга.

Агресор Росія напередодні зими готується завдати ударів по критичних об’єктах ядерної енергетики України. Окупанти можуть атакувати відкриті розподільні пристрої атомних електростанцій і підстанцій передачі – критичних об’єктів для безпечної роботи атомної енергетики. Про це заявив міністр закордонних справ Андрій Сибіга.

Як повідомили у МЗС, він розповів про те, що за даними розвідки України, росіяни мають намір завдати ударів напередодні зими.

“Зокрема, йдеться про відкриті розподільні пристрої АЕС і підстанції передачі, які є критичними для безпечної роботи атомної енергетики. Ураження цих об’єктів створює високий ризик ядерного інциденту, який матиме глобальні наслідки”, – сказав Сибіга.

“Закликаємо запобігти сценарію країни-терориста”
Інформацію вже передано країнам-партнерам і МАГАТЕ.

Українські спецслужби вже передали відповідну інформацію партнерам. Також поінформовано МАГАТЕ.

“Росія – єдина країна, яка захопила атомну станцію в Європі, шантажуючи світ. Українська Формула Миру містить пункт про забезпечення радіаційної та ядерної безпеки. Ми закликаємо всі міжнародні організації та держави, які поважають Статут ООН, запобігти сценарію країни-терориста”, – додав дипломат.

Також міністр подякував МАГАТЕ за рішення розширити місії на певних енергетичних об’єктах України й уточнив, що Київ просить Агентство, держави-партнери та інші організації якомога швидше реалізувати досягнуті домовленості.

“Закликаємо також забезпечити постійну розширену присутність місій на всіх відповідних об’єктах”, – наголосив Андрій Сибіга.

Шукайте деталі в групі
Facebook




Джерело

Залишити відповідь