У Раді планують скасувати пільги на оподаткування закордонних посилок

Політика

Зараз в Україні звільняються від оподаткування посилки на суму до 150 євро, Рада хоче це виключення скасувати.

Відповідний законопроєкт уже готують, заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев на форумі «

“>Бізнес і війна».«Спілкуючись із бізнесом, я не чув іншого підходу – пільгу у вигляді 150 євро треба прибрати. Ми закінчуємо підготовку відповідного законопроєкту, внесемо його, зволікати не будемо. Попри те, що певний прошарок нашого населення буде незадоволений», – сказав політик.

За його словами, наявність норми про відсутність оподаткування для посилок на суму до 150 євро вносить «перекоси в оподаткуванні».

«Ми чомусь підтримуємо іноземного товаровиробника. Наш виробник, який виготовляє товари – від харчових продуктів до легкої промисловості – сплачує ПДВ. А той, хто це робить в умовному Китаї, ПДВ не сплачує. З погляду державної податкової політики це абсолютний нонсенс, безглуздя. Ми гнобимо людей, які тут створюють додану вартість, сплачують податки, на користь людей, яких ми навіть не знаємо», – висловився нардеп.Гетманцев вважає, що держава «дуже запізнилася» з таким рішенням.

Також Гетьманцев заявив, що оподаткування операцій з предметами розкоші не дасть суттєвого поповнення бюджету, і буде багато незадоволених.

Верховна Рада вже проголосувала у першому читанні за законопроєкт про збільшення податків на 58 мільярдів гривень у цьому році та 137 мільярдів — у наступному.

Міністерство фінансів готове підтримати законопроєкт про підвищення податків у будь-якій редакції, щоб отримати хоч щось додатково у бюджет.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь