У Раді розповіли, які міністри ризикують втратити посади

Політика

Верховна Рада може в один день звільнити, а на наступний призначити нових міністрів. Однак повного перезавантаження уряду не буде.

Про це розповів народний депутат Ярослав Железняк (фракція «Голос») на брифінгу у вівторок, 3 серпня, пише Інтерфакс-Україна.

«Відповідно, будуть два етапи: додаткові звільнення, а потім цілий день кадрові призначення», – сказав Железняк на брифінгу у вівторок.

За його словами, «під ризиком звільнення міністр юстиції, міністр закордонних справ, міністр реінтеграції або віцепрем’єр реінтеграції, міністр екологічної політики».

Железняк розповів, що на міністра реінтеграції тимчасово окупованих територій нині претендує заступник глави Офісу президента Олексій Кулеба, а його місце в президентській канцелярії може зайняти нинішній голова Львівської обласної адміністрації Максим Козицький.Водночас Железняк дав зрозуміти, що щодо кандидатур на посади в Кабміні ще тривають дискусії.

Він також наголосив, що не варто очікувати повного перезавантаження уряду, будуть лише «точкові зміни». Железняк нагадав, що відповідно до закону замінити повністю склад уряду під час дії воєнного стану не можна.

Раніше Зеленський назвав умови відставки уряду Шмигаля. Якщо кабінет прем’єра Дениса Шмигаля зможе забезпечити виплату зарплат і проходження опалювального сезону, приборкати зростання цін, то питань до нього у президента не буде. Правда, тоді ж Зеленський запевняв, що не планує знімати головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного чи переводити його на іншу посаду.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь