У Раді вважають, що Україна стане членом НАТО швидше, ніж Євросоюзу

Політика, Світ

Україна може вступити в Північно-атлантичний альянс (НАТО) раніше, ніж набуде членства в Європейському союзі. На це вказує динаміка переговорного процесу та «традиції» щодо розширення ЄС.

Про це заявив народний депутат, перший заступник спікера Верховної Ради Олександр Корнієнко, передає «Укрінформ».

За словами політика в ході «геополітичного діалогу» на базі European Policy Centre (Центру європейської політики) у Брюсселі, він очікує, що «ми станемо членами НАТО швидше, ніж членами Євросоюзу».

Так, Корнієнко звернув увагу, що усі «хвилі розширення» Євросоюзу відбувалися після європейських виборів, а наступні – плануються на 2029 рік.

«Тож, як я думаю, наступна можливість для розширення ЄС може відкритися саме після цих виборів до Європейського парламенту», – сказав нардеп.Перший заступник голови ВРУ додав, що українська сторона зробить «все з нашого боку, щоб бути підготовленими до такого розвитку».

«Але яким буде рішення країн-членів, наразі передбачати важко. 5 років у політиці – це дуже тривалий час», – зауважив він.

Також Корнієнко розповів, що в ході візиту до Брюсселя разом з державною делегацією займається питанням переговорів про продовження скринінгу українського законодавства на відповідність правовим нормам ЄС.

«Саме це є найважливішою і суто практичною умовою для членства будь-якої країни в ЄС», – сказав депутат.

Він додав, що Україна «чітко усвідомлює», що процес розширення ґрунтується «на досягненнях кожної країни-кандидата», та готова «сумлінно працювати», щоб пройти цей шлях євроінтеграції та набути повноправного членства у Євросоюзі.

Нагадаємо, НАТО планує значно збільшити свої сили на 250 тисяч військовослужбовців у відповідь на зростаючу загрозу з боку росії.

колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає ймовірним сценарій, за яким Україну приймуть до Північноатлантичного альянсу навіть без повної деокупації своїх територій.

Також нагадаємо, що колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю Financial Times визнав, що до повномасштабного вторгнення росії в Україну альянс «дуже боявся наслідків» надання Україні військової допомоги.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь