У Раду надійшов законопроєкт про Єдиний державний реєстр військовослужбовців

Політика

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про створення та функціонування Єдиного державного реєстру військовослужбовців та до інших законів України щодо удосконалення порядку ведення військового обліку.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Зазначається, що йдеться про законопроєкт № 12066.

Розробники проєкту закону пропонують створити Єдиний державний реєстр військовослужбовців для вдосконалення військового обліку та надання електронних послуг.

Документом пропонується створити єдину базу даних для військовослужбовців Збройних Сил України та Державної служби спеціального транспорту.Водночас передбачається запровадження унікального електронного ідентифікатора Military ID, який надасть можливість обміну даними між реєстрами без використання персональних даних військовослужбовців.

Зокрема, законопроєктом формуватиметься законодавча база для подальшого розвитку застосунку Армія+ та інформаційно-комунікаційної системи Міністерства оборони.

Передбачається можливість надання електронних послуг військовослужбовцям та їхнім сім’ям, включно із соціальними пільгами, гарантіями та бонусними програмами.

В законопроєкті передбачено, що реєстр не міститиме інформації про військову службу, звання або спеціальність.

Зокрема пропонується зберігати чутливі дані у захищених контурах інших інформаційних систем, які за потреби можуть бути деперсоніфіковані із застосуванням Military ID замість використання імені та прізвища.

Очікується, що ухвалення законопроєкту забезпечить нормативно-правове врегулювання питання створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців, який призначений для забезпечення збирання, зберігання, накопичення, актуалізації, обліку, обробки, захисту, знеособлення, та гарантування унікальності записів даних про військовослужбовців Збройних Сил України та військовослужбовців Державної служби спеціального транспорту, також дозволить підвищити ефективність проведення мобілізації шляхом удосконалення ведення електронного обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Раніше повідомлялося, що в Україні після ухвалення нового законодавства запроваджується цифровізація процесів військового обліку, в рамках якого буде запроваджено електронний військовий квиток.

А Кабмін підтримав внесення змін до підготовки та проведення призову і прийняття на службу контрактників.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь