У Рівному в лікарні помер чоловік через тиждень після мобілізації: родичі кажуть про гематоми і підозрюють, що його побили

Світ

У Рівному в лікарні помер чоловік через тиждень після мобілізації: родичі кажуть про гематоми і підозрюють, що його побили

22 жовтня 2024 року у лікарні в Рівному помер Юрій Процик, якого 16 жовтня мобілізували

Рідні підозрюють, що його побили, що й могло стати причиною смерті.

Про це повідомила у фейсбуці родичка померлого Марія Процик.

За її словами, 16 жовтня 2024 року чоловіка затримали в місті Новояворівськ та відвезли у військову частину м.Львова (НЦ ВСП). Наступного дня він зателефонував батькам та повідомив, що його та ще близько 20 чоловіків везуть у м.Рівне.

“18 жовтня розмова була вже дещо дивною, але ще не викликала підозр. Проте, на ранок 19 жовтня розмова вже явно була у стані марення, незвʼязне мовлення, часом відірване від реальності. Батькам вдалося з’ясувати, що він закритий у якомусь приміщенні зі ще одним чоловіком, який повідомив їх точну локацію, м. Рівне, вулиця Коцюбинського 1. Вже після 15:00 того ж дня звʼязок обірвався”, – йдеться у дописі.

Батьки не змогли знайти сина

Пані Марія стверджує, що  20 жовтня Юрій так і не вийшов на звʼязок, тому у понеділок, 21 жовтня, батьки поїхали у військову частину А 7019, де їм повідомили, що їхнього сина там немає, його перевели в іншу частину або він втік. На прохідній жінка обмовилась, що одного із призовників відвезли у психіатричну лікарню, але уточнивши із командуванням, повідомила, що це не їхній син.

“Батьки в стані шоку і ступору повернулися додому. 22 жовтня почали власноруч обривати лінії усіх лікарень Рівного. Зʼясували, що Процик Юрій Михайлович поступав до приймального відділення Рівненського наркологічного диспансеру, але згодом був переведений у Рівненську обласну клінічну лікарню імені Юрія Семенюка, відділення інтенсивної терапії. 23 жовтня батькам зателефонували з лікарні і повідомили, що він помер 22 жовтня о 18:00. Причин не називали, сказали, що повідомлять після судмедекспертизи”, – сказано у дописі.

Результат судмедекспертизи

За результатами у висновку, причиною зазначено поліорганну недостатність, гострий геморагічний панкреатит, панкреонекроз. Батькам було сказано, що тіло сина зможуть забрати у Львові 25 жовтня.

Побачивши тіло і всі сліди побоїв, батьки викликали кримінальну поліцію м. Яворів, звʼязались з адвокатом і хочуть зробити розголос у цій справі та знайти винних у вбивстві. До сьогоднішнього дня військова частина жодного разу не контактувала із батьками, не було повідомлень ні про його так зване “зникнення” чи транспортування у відділення лікарні. В діагнозі Рівненської обласної клінічної лікарні ім. Юрія Семенюка зазначено, що він поступив 21 жовтня о 00:51 у стані коми!!!! Чому саме у психіатричну лікарню?! Чому батьків обманювали в очі, що він зник… Так багато питань і жодних відповідей…Судово-медична експертиза була проведена у м.Рівне, 23 жовтня 2024 року, жодного слова про побої, шрам на голові, розбиту губу, сині кисті чи сліди побоїв по тілу!!!”, – резюмує дописувачка. 

Зазначимо, що наразі у ТЦК та СП ситуацію не коментували.

Де саме ЗСУ “зробили дірку” в російській ППО: Генштаб повідомив про ураження ворожих цілей
Ворожі цілі були виявлені та знешкоджені на тимчасово окупованій території Луганської області.

Чому “Шахеди” прориваються у Київ та літають над центром, а їх не збивають
Нічна атака дронів-камікадзе “Шахед”, що сталася 21 жовтня, викликала занепокоєння серед мешканців Києва.

ЗСУ НА КУРЩИНІ ВПЕРШЕ ЗНИЩИЛИ РІДКІСНИЙ РОСІЙСЬКИЙ БРОНЕАВТОМОБІЛЬ: ЩО ПРО НЬОГО ВІДОМО
Він дуже рідко використовується росіянами на полі бою, його експлуатують спецпідрозділи та повітряно-десантні війська

Залишити відповідь