У Рівному викрили злочинну групу, яка заробляла на ухилянтах

Політика

У Рівному викрили злочинну групу, яка організовувала втечу від призову на військову службу на основі підроблених медичних документів. Злочинна схема була організована керівницею місцевого агентства нерухомості разом із двома її підлеглими, які залучили до оборудки 26 медичних працівників, зокрема посадовців медико-соціальних експертних комісій.

За інформацією СБУ та Офісу генерального прокурора, учасники схеми допомагали ухилянтам отримувати фальшиві документи про важкі хвороби серця чи нервової системи. За ці послуги брали від 15 до 20 тисяч доларів з одного клієнта. Для реалізації схеми фальсифікували історії хвороб і надавали висновки про непридатність до військової служби.

Правоохоронці затримали організаторів під час передачі 16 700 доларів США. Під час обшуків вилучили медичну документацію та 14,5 млн грн у різній валюті. Три особи, підозрювані в організації схеми, затримані: двоє перебувають під вартою з можливістю внесення застави, одна під домашнім арештом. Їм загрожує до 5 років позбавлення волі за зловживання впливом. Триває розслідування щодо інших причетних осіб, зокрема ухилянтів, які скористалися цією схемою.

Раніше ми писали, що на Київщині правоохоронці затримали голову міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) за підозрою у підробці медичних документів для ухилянтів.

Також нагадаємо, що Служба безпеки України заочно повідомила про підозри 29 особам, які проводять масові репресії проти цивільного населення тимчасово окупованих районів Херсонської області.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь