У росії арештували відомого Z-блогера, який критикував путіна

Політика, Світ

Російського блогера Єгора Гузенка, який веде Z-канал «Тринадцятий» на 310 тисяч підписників, заарештували на два місяці. Він активно підтримував війну проти України, при цьому жорстко критикував владу рф за зраду «російських інтересів» у його розумінні.

Як повідомили у прес-службі судів Ставропольського краю, проти Гузенка порушили кримінальну справу за статтею про насильство проти співробітника поліції. Максимальне покарання – п’ять років позбавлення волі.

У прес-службі судів нагадали, що Гузенко перебував у федеральному розшуку за підозрою у хуліганстві. Як повідомлялося раніше, у 2021 році він вистрілив у знайомого з газового пістолета. Після цього суд у Санкт-Петербурзі призначив Гузенко домашній арешт, але він у березні 2022 року втік на війну, зрізавши електронний браслет.

Згодом Єгора Гузенка затримали 5 жовтня у Ставрополі. Судячи з відеозапису. Під час затримання провоєнний блогер матюкався і чинив опір.

Схоже, на Гузенка чекає доля терориста Стрєлкова-Гіркіна – той також вів активну діяльність у ЗМІ, критикував російських військових і військове командування за провали на фронті та просував тезу, що росія програла війну проти України. Йому інкримінували екстремізм і відправили до тюрми.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь