У Селидовому цивільні загинули від рук солдатів РФ після заходу росіян до міста

Світ

У Селидовому цивільні загинули від рук солдатів РФ після заходу росіян до міста

Злочини сталися після заходу росіян до міста.

У Селидовому росіяни вбили місцевих жителів та розстріляли цивільне авто. За цими фактами розпочато розслідування.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

“На оприлюдненому відео зафіксовано, як представники військ держави-агресора, ймовірно, розстріляли з автоматичної зброї цивільний автомобіль у населеному пункті. Під час атаки в салоні перебували двоє громадян, одного з них поранено. Після цього на місце події прибули військові ЗСУ та, відтягнувши з лінії вогню постраждалого, надали йому першу медичну допомогу й евакуювали цивільних з-під обстрілу. Попередньо, це сталось 24 жовтня 2024 року”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними медіа, ворог розстріляв у місті двох жінок. Також, як зазначають інтернет-ресурси, в районі приватного сектору, що практично не постраждав від активних бойових дій, перебувають тіла загиблих цивільних. 

“Тобто ці вбивства відбувалися, попередньо, вже після взяття під контроль цих територій противником”, – додали у відомстві. 

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, важкі бої в Селидовому тривають, ЗСУ намагаються стабілізувати ситуацію. Російські війська тиснуть на ЗСУ з півночі, півдня і сходу. Останнім часом йде натиск у бік багатоповерхівок зі східної частини.

Керівник Тернопільського МСЕК: нерухомість, авто, дві зарплати, пенсія та банківські проценти
Незаконна діяльність МСЕК по областях України у питанні оформлення «липових» інвалідності збурила не лише суспільство, а й вище керівництво держави

Голова Одеської ОВА Кіпер приховав російське громадянство дружини, декларацію та судився за дострокову пенсію маючи елітну нерухомість на десятки млн грн
Голова Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Кіпер у 2023-му, маючи елітну нерухомість ринковою вартістю десятки мільйонів гривень, судився за свою дострокову прокурорську…

Що робити, якщо зуcтрічний автомобіль не вcтиг обiгнати і “летить лoб в лoб”? Поpади автoінструктора
Зіткнення автомобілів лоб у лоб одні з найнебезпечніших для здоров’я водіїв та пасажирів.

Залишити відповідь