У Сербії у вересні запрацюють СМС-сповіщення про надзвичайні ситуації

Політика, Світ

Уряд Сербії домовився з 15 вересня запровадити в країні державну систему передачі інформації громадянам, яка інформуватиме про стихійні лиха та надзвичайні ситуації через СМС.

Про це повідомляє балканська служба «Радіо Свобода».

Міністр внутрішніх справ Сербії Івіца Дачич і міністр інформації та телекомунікацій Деян Рістіч у понеділок, 26 серпня, підписали угоду про співпрацю щодо передачі термінової інформації громадянам у разі загрози стихійного лиха або техніко-технологічної аварії.

Це означає, що в майбутньому про сильні бурі, пожежі, землетруси, радіацію сербам будуть повідомляти за допомогою СМС. Сигнал тривоги буде відправлятися з центру спеціально сформованою командою і робочою групою, відповідальною за кризові ситуації.

Система передбачатиме отримання СМС-повідомлення про надзвичайну ситуацію з інструкціями про те, як себе поводити, і діятиме на території Сербії, тобто тільки на тій частині території, де відбувається надзвичайна ситуація.Голова сербського МВС уточнив, що тестування системи вже почалося, а 15 вересня вона запрацює повністю.

Міністр інформації та телекомунікацій Деян Рістіч заявив, що Сербія стане однією з чотирьох європейських країн, які матимуть систему для інформування громадян про термінові та надзвичайні ситуації.

Він додав, що сербський уряд хоче укласти угоду, згідно з якою іноземці, які подорожують Сербією, отримуватимуть повідомлення про можливі надзвичайні ситуації через своїх операторів.

Нагадаємо, раніше у Сербії відбулися масові протести проти видобутку літію.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь