У Швейцарії розпочалася конференція щодо розмінування України

Політика

Українська делегація приїхала до Швейцарії на Конференцію з питань протимінної діяльності.

Про це повідомив у Telegram прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він очікує на конкретні домовленості за результатами заходу. Також запланована зустріч з керівництвом Швейцарії, яка буде присвячена питанням двосторонньої співпраці.

«Максимально залучаємо допомогу від партнерів, аби якнайшвидше очистити Україну від російського мінного сміття. Очікуємо на конкретні домовленості за підсумками конференції», – розповів прем’єр.

Конференція Ukraine Mine Action Conference (UMAC2024) проходитиме в Лозанні 17 і 18 жовтня. Гаслом заходу обрали «Люди. Партнери. Прогрес», а участь у ньому візьмуть 50-60 країн, міжнародних та регіональних організацій і НГО та бізнесу. Вони говоритимуть про ключову роль гуманітарного розмінування в соціальному і економічному відновленні.Нагадаємо, що Уряд спростив процедуру утилізації боєприпасів, вилучених під час проведення розмінування території, дозволивши залучати мобільні комплекси з утилізації боєприпасів безпосередньо у визначених районах розмінування.

Раніше австралійський філантроп, бізнесмен і засновник гірничодобувної компанії Fortescue Metals Group Ендрю Форрест та його колишня дружина Нікола через свій фонд Minderoo пообіцяли виділити 5 млн австралійських доларів (понад $3,2 млн) на проєкти з розмінування в Україні.

Також Мінекономіки повідомило про підписання угоди про партнерство з Palantir Technologies. Американська компанія використовуватиме штучний інтелект для допомоги в розмінуванні України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь