У Словаччині вважають, що вступ України до НАТО призведе до нових конфліктів

Політика, Світ

Міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар висловив занепокоєння щодо можливого членства України в НАТО, заявивши, що це може призвести до нових конфліктів. Після зустрічі з українським колегою Андрієм Сибігою Бланар підкреслив, що конфлікт між росією та Україною не можна вирішити військовим шляхом, і тому Братислава виступає за пошук мирного рішення.

Водночас Словаччина підтримує вступ України до ЄС, але має інші погляди щодо її членства в НАТО. Бланар наголосив, що Словаччина поважає право України самостійно обирати свій шлях, але вважає, що вступ до Альянсу може спровокувати нові конфлікти.

Український міністр Андрій Сибіга, у свою чергу, підкреслив, що членство України в НАТО сприятиме миру та стабільності в регіоні, а також відповідає інтересам як України, так і Словаччини.

Раніше ми писали, що Європейський Союз працює над пропозицією засудити Словаччину через ерозію демократичних норм. Це може призвести до утримання блоком коштів, які виділили для країни.

Також нагадаємо, що у Словаччині дедалі більше власників магазинів повідомляють про збільшення кількості дрібних крадіжок після реформи Кримінального кодексу, запровадженої урядом на чолі з Робертом Фіцо.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь