У США десятки людей отруїлись їжею у McDonald’s

Політика, Світ

У США зафіксовано майже 50 випадків отруєння кишковою паличкою після відвідування ресторанів McDonald’s, один з постраждалих помер.

Як повідомляє Reuters, інциденти сталися в різних філіях мережі, що спричинило падіння акцій компанії.

Згідно з інформацією органів охорони здоров’я США, 10 осіб було госпіталізовано. Найбільше випадків отруєння зафіксовано в штатах Колорадо та Небраска, загалом захворювання поширилось на десять штатів. Підозрюють, що джерелом інфекції стала цибуля, яку використовували для приготування Роял Чизбургерів. Постачальник цього продукту обслуговує три розподільчі центри у США.

Виявлений штам E. coli O157:H7 може спричиняти серйозні захворювання і вже був причиною масштабного спалаху в 1993 році, коли через недосмажені гамбургери в ресторанах Jack in the Box загинули четверо дітей.

Після повідомлень про отруєння акції McDonald’s впали більш ніж на 6% під час додаткової сесії 22 жовтня. Також існують побоювання, що цей спалах може вплинути на ринок ф’ючерсів на яловичину, що призведе до зниження попиту.Роял Чизбургери тимчасово вилучені з продажу у п’яти штатах, а також в окремих регіонах ще семи штатів.

Раніше ми писали, що компанія McDonald’s повідомила, що її без згоди втягнули у вибори в США на минулих вихідних, коли кандидат у президенти Дональд Трамп продавав картоплю-фрі в одному з ресторанів мережі. McDonald’s не має нічого спільного з візитом Трампа, йдеться в офіційному повідомленні.

Також нагадаємо, що у Великій Британії викрили банду, яка протягом чотирьох років експлуатувала 16 громадян Чехії, змушуючи їх працювати на низькооплачуваних роботах, зокрема в ресторанах McDonald’s та на фабриці з виробництва піти.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь