У США прем’єр Японії зустрінеться із Зеленським

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда під час своєї останньої закордонної поїздки як глави японського уряду до Сполучених Штатів проведе окрему зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє NHK.

Прем’єр-міністр Японії у суботу вирушить до Сполучених Штатів із чотириденним туром, у ході якого візьме участь у низці переговорів, спрямованих на зміцнення зв’язків Токіо з Вашингтоном та іншими стратегічними партнерами його країни.

«Кішіда зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським, який у цей день також перебуватиме у Сполучених Штатах. Очікується, що він підтвердить незмінність позиції Японії зберігати підтримку Києва та посилювати санкції проти Росії», – пише NHK.

Під час візиту Кішіди до США також заплановані його переговори сам на сам із президентом Джо Байденом та участь у саміті лідерів країн QUAD – чотиристороннього діалогу з питань безпеки, в якому беруть участь Японія, Сполучені Штати, Австралія та Індія. Планується, що глави чотирьох держав домовляться про посилення співпраці у питаннях морської безпеки на тлі зростаючої наполегливості Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Японський лідер також планує взяти участь у Саміті майбутнього, що триває на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, та закликати до реформування ООН. Окремо Кішіда має намір наголосити на важливості заснованого на правилах міжнародного порядку та необхідності відмови від ядерної зброї.

Вже за тиждень, 27 вересня, правляча в Японії Ліберально-демократична партія (ЛДП) проведе вибори нового голови, який стане прем’єр-міністром країни, оскільки правляча коаліція має більшість в обох палатах парламенту.Кішіда минулого місяця оголосив, що не буде балотуватися на переобрання лідером ЛДП, тож його візит до Сполучених Штатів стане останньою закордонною поїздкою у статусі глави уряду Японії.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський візьме участь у засіданні Ради безпеки ООН у вівторок, 24 вересня.

Ліберально-демократична партія Японії (ЛДП) офіційно оголосила, що її президентські вибори відбудуться 27 вересня, щоб обрати нового лідера, який замінить нинішнього прем’єр-міністра Фуміо Кішіду.

Раніше влада Японії ухвалила рішення передати чотири машини для розмінування для Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь