У США тривають дискусії щодо дозволу Україні бити по рф ракетами ATACMS

Політика

Заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл повідомив, що питання постачання ракет ATACMS Україні залишається темою активних обговорень.

Хоча остаточне рішення ще не прийнято, Кемпбелл зазначив, що деякі питання, пов’язані з цією темою, можуть бути вирішені шляхом переговорів.

Кемпбелл підкреслив, що США є одним із головних постачальників військової допомоги Україні, надаючи її вчасно та допомагаючи у тренуванні українських військових. Він також додав, що, можливо, у майбутньому буде більше дипломатичної взаємодії, але наразі немає точної відповіді на питання щодо застосування ракет ATACMS.

Раніше ми писали, що американська розвідка вважає, що росія може посилити агресію проти США і союзників, якщо Україні дозволять використовувати західні ракети для ударів углиб росії. Цю оцінку, яка раніше не розголошувалася, озвучили американські чиновники, які побажали зберегти анонімність.

Також нагадаємо, що українські лідери нібито не надали американцям «переконливих аргументів», чому дозвіл на використання західної зброї для ударів по росії може істотно вплинути на війну. Саме тому цього дозволу досі й не надали.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь