У США знайшли картину Енді Воргола через три роки після викрадення

Політика

58-річного чоловіка з Огайо, США, звинувачують у викраденні незавершеного портрета Леніна, який коштує 200 тисяч доларів. Картину писав відомий митець Енді Воргол.

У злочині звинувачують Брайана Алека Лайта. Йому загрожує до десяти років ув’язнення, пише Daily Mail.

За даними видання, безпосередньо викрав картину не Лайт, а інший невідомий, який приніс портрет авторства Воргола у місцевий ломбард в Лос-Анджелесі. Власник ломбарду придбав картину та зателефонував Лайту, який нібито знав, як продати викрадені твори мистецтва.

Daily Mail повідомляє, що, аби заробити, через декілька тижнів після крадіжки Лайт зв’язався з аукціонним домом та відправив портрет на аукціон до Далласа.

Співробітник аукціонного дому вирішив перевірити походження картини і для оцінки звернувся до галереї Західного Голлівуду, яка спеціалізується на роботах Воргола. Представники галереї впізнали викрадену картину.Лайт підробив квитанцію, в якій стверджував, що придбав предмет мистецтва вартістю приблизно 175 00 доларів до того, як їх вкрали у 2021 році, проте слідство виявило факт крадіжки. Судове слухання має відбутися 28 жовтня.

Раніше на аукціоні продали золоте бікіні, який носила Керрі Фішер на зйомках фільму «Зоряні війни: Повернення Джедая». За нього вдалося виручити 175 тисяч доларів.

Сценарій «Зоряних війн», який Гаррісон Форд залишив у лондонській квартирі, продали на аукціоні за 10 795 фунтів стерлінгів.

Рідкісний перший iPhone продали на аукціоні за рекордну суму.

На аукціоні Julienʼs Auctions у Лос-Анджелесі (США) продали вечірню сукню принцеси Діани за $1,148 мільйона доларів, що в 11 разів перевищує її попередню оцінку.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь