У столиці найбільше сонячних станцій на багатоповерхівках встановили у Дарницькому районі

Події України
Найбільше сонячних станцій на багатоповерхівках встановлено у Дарницькому районі Києва

28 Жов, 07:18

У столиці найбільше сонячних станцій на багатоповерхівках встановлено у Дарницькому районі. Про це  повідомив член правління Громадської спілки «Київська асоціація ОСББ та ЖБК» Валерій Пиндик.

ОСББ Києва готуються до зими та можливих блекаутів, обираючи різні способи досягнення енергонезалежності. Найчастіше це — сонячні панелі, що встановлюють на дахах багатоквартирних будинків. І беззаперечним лідером в реалізації проєктів зі встановлення СЕС виявився Дарницький район, де все більше ОСББ отримують компенсації за придбані незалежні джерела живлення.

За інформацією Дарницької районної державної адміністрації, з початку 2024 року до адміністрації надійшли заявки щодо 60 будинків, за якими отримано вже понад 7,7 млн грн компенсації за альтернативні джерела електроживлення, що придбали співвласники. І ще сім ОСББ надіслали документи на відшкодуванні лише за останній тиждень — їхня сума становила понад 1,3 млн грн.

Сонячні електростанції ОСББ встановлюють або за допомогою програми відшкодування вартості незалежних джерел електроенергії, або завдяки участі у конкурсі проєктів з реалізації енергоефективних заходів у будинках ОСББ та ЖБК. Але у будь-якому разі перед встановленням СЕС для кожного з будинків розраховується індивідуальна потреба у споживанні електрики для базових вимог — освітлення місць загального користування, холодного та гарячого водопостачання, опалення. І вже на основі цих розрахунків обирається інвертор, акумулятори та сонячні панелі.

Читайте також: Посол США в Україні відреагувала на влучання дрону рф у багатоповерхівку у Києві

Фото: з відкритих джерел

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.

Залишити відповідь