У столиці повідомили про підозру двом чоловікам, які підпалили автівку військового

Політика

У Дарницькому районі Києва двом мешканцям столиці повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України). Вони звинувачуються у підпалі автомобіля військового.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними Київської міської прокуратури, у кінці серпня 2024 року один із підозрюваних отримав в Telegram пропозицію за 1000 доларів США знайти та підпалити автомобіль, що належить військовослужбовцю ЗСУ чи іншого військового формування. Молодий чоловік вирішив заробити гроші разом зі своїм 26-річним товаришем, обіцяючи йому половину суми – 500 доларів США.

Підозрювані знайшли на вул. Харківське шосе автомобіль «Volkswagen LT 45» кольору «хакі», зробили фото та надіслали його «куратору» в Telegram. Після отримання погодження на підпал та обіцянки отримати 1000 доларів США, вони купили рідину для розпалювання і дочекалися ночі.

Вночі вони облили капот автомобіля рідиною і підпалили його, знявши процес на відео для звіту замовнику. Після виконання завдання обіцяні 1000 доларів США вони так і не отримали.Раніше ми писали, що у Кропивницькому Служба безпеки України (СБУ) затримала двох чоловіків, яких підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами та підготовці диверсій в місті, зокрема коригуванні повітряних ударів.

Також нагадаємо, що у Донецькій області затримали трьох колаборантів, які підпалювали автомобілі Сил оборони України на замовлення російських спецслужб.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь