У сватів хата на три поверхи, гараж на подвір’ї, великий сад, басейн. Батьки Бориса бізнесмени, мають мережу магазинів побутової техніки. Свекри самі запропонували, щоб Яна у них жила. Та відколи дочка розповіла про мої заробітки, вони не дають мені спокою…

Політика, Суспільство

Рік тому я виїхала в Італію на заробітки. До того працювала швачкою на меблевій фабриці. Однак наше виробництво закрили і всіх звільнили. Містечко у нас невелике, тож хороших вакансій не було. І тут на допомогу прийшла моя сестра Ліда. Вона ще раніше виїхала в Італію. І мені запропонувала. Я бачила, що Ліда непогано заробляє. Дітям квартири купила, машини, гостинці постійно передає.

Тому того літа я поїхала до Італії, в Неаполь. Влаштувалася пакувальницею дрібної фурнітури. Для робочих давали житло, невелику кімнату у гуртожитку. Свою квартиру у місті я здаю молодій парі з дитиною, беру у них недорого, 8 тисяч плюс комунальні послуги.

В Італії думала заробити собі грошей на спокійну старість. Чи навіть купити ще одну квартиру під інвестиції, відкрити свій бізнес, мені ж тільки 42 – життя попереду. Та річ у тім, що в Україні у мене донька. Вона вдало вийшла заміж. Зараз живе у свекрів.

У сватів хата на три поверхи, гараж на подвір’ї, великий сад, басейн. Батьки Бориса бізнесмени, мають мережу магазинів побутової техніки. Свекри самі запропонували, щоб Яна у них жила. Та відколи дочка розповіла про мої заробітки, вони не дають мені спокою. Сваха постійно телефонує і нагадує:

– То ви коли купите дочці квартиру? Я прийняла дитину, як рідну, але не вічно мені її утримувати.

– У вас хата на три поверхи. Невже для моєї дочки там немає місця?

Я на заробітках лише рік. Не встигла ще багато наскладати. Та дочка тепер жаліється, що сваха почала до неї прискіпуватись:

– Вчора я прання хотіла закласти, а свекруха каже, що не маю права чужими приладами користуватись.

– Свекруха критикує, що я погана господиня і від мене в домі лише безлад.

Я розумію, що таким чином сваха хоче вигнати доньку з власного житла. Діти зараз у Хмельницьку. Їм немає сенсу повертатись у мою однокімнатну. У містечку навіть немає для них роботи.

Чому сваха вирішила, що саме я маю купити дітям житло? Вона бізнесменка, має дорогу машину, нещодавно літала в Болгарію. В мене ще немає грошей на квартиру дочці. Та боюсь, що свекруха не дасть їй спокою. Порадьте, що робити.


Копіювати

Залишити відповідь