У Таращанській громаді запроваджено патронат над дитиною

Події України
У Таращанській громаді запроваджено патронат над дитиною

24 Жов, 17:05

У Таращанській громаді запровадили послугу патронату над дитиною. Про це повідомили в Таращанській міській територіальній громаді.

23 жовтня міський голова Таращанської міської ради Михайло Кривошеєв підписав угоди про запровадження та організацію послуги патронату над дитиною в Таращанській громаді.

Зазначимо, що патронат над дитиною є тимчасовим заходом, що забезпечує догляд за дітьми на період від 3 до 6 місяців, з можливістю продовження терміну за рішенням органу опіки та піклування.

«Ця послуга передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сімʼї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин та/або у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини (усиновлення, влаштування до прийомної сімʼї, ДБСТ, під опіку тощо). Відтепер у Таращанській громаді функціонуватимуть дві патронатні сім’ї, кожна з яких прийматиме по двоє дітей», — йдеться в повідомленні.

Михайло Кривошеєв наголосив що запровадження послуги патронату є важливим кроком для громади, спрямованим на підтримку сімей і дітей у складних життєвих ситуаціях та забезпечення їхнього соціального захисту.

Читайте також: Відзавтра учні молодших класів Ірпінської громади отримуватимуть безкоштовне харчування

Фото: ілюстративне

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.

Залишити відповідь