У Тернополі затримали двох підпалювачів автівок ЗСУ, які діяли на замовлення російських спецслужб

Життя
У Тернополі затримали двох підпалювачів автівок ЗСУ, які діяли на замовлення російських спецслужб

У Тернополі співробітники СБУ та Нацполіції затримали ще двох підпалювачів автівок ЗСУ, які діяли у складі злочинної групи.

Фігурантами виявилися місцеві жителі. Обидва чоловіки шукали швидкого заробітку у Телеграм-каналах, де на них вийшов представник російських спецслужб.

Як повідомили в УСБУ людасті, для дестабілізації суспільно-політичної обстановки у західному регіоні ворог пообіцяв паліям гроші в обмін на серію підпалів.

Утім, обіцяних грошей вони не дочекалися, оскільки правоохоронці затримали обох зловмисників «по гарячих слідах» після першого підпалу. У них вилучено мобільні телефони, які вони використовували у підривній діяльності на користь рф.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь