У Торонто під час показу російського фільму відбулися проукраїнські протести

Політика, Світ

Під час показу фільму російської режисерки Анастасії Трофімової «Росіяни на війні» показали у Торонто. Під стінами найбільшого залу Міжнародного кінофестивалю (TIFF) Lightbox відбулися проукраїнські протести.

Про це повідомила українська кінопродюсерка Анна Паленчук у своєму Instagram.

Спочатку фільм хотіли показати в межах Міжнародного кінофестивалю в Торонто (TIFF), проте Україна заявила, що цей фільм є російською пропагандою, а сама режисерка позиціювала фільм як антивоєнну історію про долю російських солдатів. Кінострічку зняли з кінопоказу в межах фестивалю, проте організатори згодом заявили, що покажуть його після закриття кінофестивалю. Це викликало обурення в міжнародній спільноті.

Під час показу під стінами кінотеатру відбувся проукраїнський протест, де протестувальники вигукували «Shame of TIFF», що означає «Ганьба канадському кінофестивалю».

Як розповіла українська кінопродюсерка Анна Паленчук, зала була на пів порожньою, «адже білети масово скупила українська громада».«Режисерка вийшла після фінальних титрів, під оплески зали. Анастасія дала стендап імені себе розказуючи, як вона почала знімати без жодних погоджень із командуванням. Канадці сміялись і аплодували», — пише Паленчук.

Як розповіла українська кінорежисерка, під час своєї промови росіянка Трофімова не загадала Україну, депортованих дітей, розбомблені міста, окуповані території та воєнні злочини російської армії.

«В мене було таке відчуття, що всі, хто на сцені просто хайпують на війні. А канадці, як діти, все сприймають як чисту монету», — написала кінорежисерка Паленчук.

Читайте також:

Поліція Монголії затримала невелику групу протестувальників перед початком церемонії поклоніння статуї Чингізхана за участю президента Монголії Ухнагійна Хурелсуха і російського диктатора володимира путіна. Активісти намагалися розгорнути український прапор.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь