У Третій штурмовій бригаді відреагували на рішення ліквідувати всі МСЕК

Події України


Суспільство має проконтролювати розслідування і покарання всіх винних у корупційних схемах, зазначив заступник командира Жорін.

У Третій окремій штурмовій бригаді підтримали рішення ліквідувати всі медико-соціальні експертні комісії (МСЕК) в Україні.

«Про корумпованість і неадекватність МСЕК усі знають давно. Особливо військові, яким, наприклад, з ампутаціями призначають тимчасову групу інвалідності або пов’язують її з «побутовими травмами». Про розквіт корупції під час мобілізації взагалі мовчу», — зазначив заступник командира бригади Максим Жорін.

За його словами, зараз є кілька головних питань, які суспільство зобов’язане проконтролювати:

«Насамперед, це розслідування і покарання всіх винних у корупційних схемах. Не так давно публікували цифри про нуль реальних вироків для корупціонерів МСЕК. Ці цифри мають змінитися, інакше можна взагалі ні на що не сподіватися в цій країні. І не менш важливо, щоб нова система не відкрила просто нові можливості для охочих заробити».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський провів засідання РНБО щодо ситуації з МСЕК та зловживаннями посадовців під час оформлення інвалідності:

«Встановлено багато фактів порушень і очевидно фальшивих інвалідностей посадових осіб».



Джерело

Залишити відповідь