У ЦПД пояснили, що означає заборона використання Telegram держслужбовцям та військовим

Політика

Голова Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко пояснив, що заборона використання месенджера Telegram стосується лише службових пристроїв — комп’ютерів, які використовують державні службовці, військові та працівники критичної інфраструктури.

Ця заборона націлена на підвищення інформаційної безпеки, оскільки пересилання робочих документів через месенджер може створювати ризики для безпеки даних.

Однак, як зазначив Коваленко, це рішення не поширюється на персональні смартфони співробітників, і вони можуть продовжувати використовувати Telegram для приватного листування. Крім того, державні органи та військові відомства не забороняють вести офіційні сторінки в Telegram.

Раніше ми писали, що Національний координаційний центр кібербезпеки ухвалив рішення обмежити використання месенджера Telegram у державних органах, військових формуваннях та на об’єктах критичної інфраструктури.

Також нагадаємо, що у месенджері Telegram з’явилось щонайменше вісім фейкових чатботів, які імітують головного бота розвідки.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь