У ТЦК розповіли, що буде, якщо не забрати повістку з пошти

Життя, Суспільство

Якщо військовозобов’язаний не забере повістку в термін, йому загрожує штраф від 17 до 25,5 тисяч гривень.

В Україні розпочали відправку повісток військовозобов’язаним поштою. Міністерство оборони формує списки адресатів через систему “Оберіг”.

Про це розповів у етері телемарафону начальник адміністративного відділу районного територіального центру комплектування у Києві Олег Коротченко.

Кабінет міністрів України запровадив адміністративну відповідальність для осіб, які не з’являться до територіальних центрів комплектування після отримання повістки поштою. Отримувачі повинні відвідати ТЦК протягом семи днів або у зазначений термін.

“Постановою Кабміну № 560 визначено поважність причин неявки за повісткою і процедура їх підтвердження. Тобто визначений певний перелік, і він має бути документально підтверджений. Якщо цього не буде зроблено, можуть бути наслідки адміністративної відповідальності”,– сказав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У разі, якщо військовозобов’язаний не забере повістку в термін, вона буде вважатися не доставленою, і йому загрожуватиме штраф від 17 до 25,5 тисяч гривень. Начальник адміністративного відділу ТЦК у Києві зазначив, що процес оповіщення поштою ще не налагоджений через проблеми, які виникають під час тестового режиму, зокрема, з особами, що мають право на відстрочку.

Анонсовані механізми автоматичного бронювання і відстрочок ще не запрацювали. Це створює складнощі та негативне ставлення до ТЦК. Коротченко підкреслює, що на цей час інструмент повісток поштою не вніс істотних змін у роботу ТЦК та СП.

Нагадаємо, повістки, які надсилаються поштою, можуть бути вручено лише безпосередньо військовозобов’язаним, і не можуть передаватися іншим членам родини. З 18 липня 2024 року територіальні центри комплектування (ТЦК) мають можливість розсилати повістки поштою. Станом на середину жовтня Міністерство оборони підготувало більше 70 тисяч повісток для доставки через Укрпошту, використовуючи Реєстр військовозобов’язаних.

Comments

comments

Залишити відповідь