У Варшаві протестували проти екологічних злочинів Москви

Політика, Світ

У Варшаві відбувся марш проти екологічних злочинів росії.

Акція пройшла у межах кампанії #StopEcocideUkraine, повідомили організатори UAnimals.

Рід час акції зазначалося, що від російської агресії постраждали 20% природоохоронних територій України та 600 видів тварин.

«Ворог замінував 174 тисячі квадратних кілометрів наших земель і продовжує мінувати їх далі.

Природа не має кордонів, тож наслідки від війни вже відчувають інші країни. Мусимо притягнути росію до відповідальності та вберегти планету», – зазначили організатори акції.
Вони закликали підписати звернення до Міжнародного кримінального суду зі закликом притягнути росію до відповідальності за підрив дамби Каховської гідроелектростанції.Нагадаємо, що сума прямих збитків, спричинених підривом росіянами Каховської ГЕС, складає щонайменше 2 млрд доларів. Йдеться про втрати житлово-комунального сектора, енергетики, сільського господарства, транспорту, екології та промисловості.

29 червня президент України Володимир Зеленський провів зустріч із членами Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни, в яку входила Грета Тунберг.

Також нагадаємо, що росія зробила екоцид в Україні й за це має бути притягнута до відповідальності. Про це заявила у Twitter шведська екологічна активістка Грета Тунберг.

Тим часом проєкт «Схеми» спільно з агентством Слідство.Інфо встановили імена російських військових, які були на території Каховської ГЕС у ніч із 5 на 6 червня і з високою ймовірністю причетні до підриву греблі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь