У Вільнюсі сталися кілька підпалів, один – у будівлі Міноборони

Політика, Світ

У неділю, 20 жовтня, вранці у Вільнюсі сталася пожежа в будівлі Міністерства національної оборони Литви. Поліція затримала підозрюваного, який міг підпалити ще декілька об’єктів, серед яких будівля Генпрокуратури.

Про це повідомляє LRT.

За даними cитуаційно-координаційного відділу Управління сил Пожежно-рятувального департаменту, пожежа сталася близько 7 ранку. Повідомлення про те, що спрацювала пожежна сигналізація у будівлі Міноборони, надійшло о7:12 ранку, у будівлі виникло задимлення на першому поверсі.

Прибувши на місце, пожежники виявили, що з боку двору горять дерев’яні вхідні двері до будівлі, вони обгоріли та деформувалися.”На момент прибуття на місце події двері горіли відкритим полум’ям, а приміщення було задимлене. Дерев’яні двері, які, як повідомляється, не використовуються, були деформовані, а пластикова обшивка стелі була розплавлена”, – повідомив агентству BNS представник пожежної служби.

Зрештою пожежу вдалося ліквідувати о 7:57 ранку.

Рамунас Матоніс, прессекретар Департаменту поліції, повідомив про затримання підозрюваного у підпалі, ним виявився литовець 1984 року народження, який був у стані алкогольного спяніння.

Пізніше поліція повідомила, що в неділю вранці підозрюваний підпалив ще кілька будівель, зокрема, дерев’яні конструкції і захисну тканинну плівку, тимчасово встановлену на першому поверсі будівлі Генеральної прокуратури. В результаті підпалу обгоріли і обвуглилися дерев’яні конструкції даху.

Крім того, чоловік підпалив двері загальної сходової клітки триповерхового будинку на вулиці Одміну у Вільнюсі та сміттєвий контейнер, який притягнув до вхідних дверей будівлі Служби правового захисту дітей та усиновлення на вулиці Лабдарю.

Збитки внаслідок усіх підпалів та їх мотиви встановлюють, вже розпочато досудове розслідування.

Раніше в Берліні на пропалестинській акції затримали жінку, яку підозрюють в тому, що вона підпалила автомобіль, в якому перебував поліцейський.

А в кантоні Фрібур на заході Швейцарії поліція затримала 28-річного чоловіка у зв’язку з пожежею на військовому логістичному складі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь