У ЄС стурбовані тим, що КНДР надала війська для рф

Політика, Світ

Європейський Союз висловив серйозну стурбованість інформацією про присутність військ Північної Кореї в росії, які проходять навчання і можуть бути залучені до участі в російському вторгненні в Україну.

Високий представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель підкреслив, що така діяльність КНДР є серйозним порушенням міжнародного права та основних принципів Статуту ООН.

Боррель зазначив, що відправка військ Північної Кореї для підтримки російських військових зусиль є одностороннім ворожим актом, який може мати серйозні наслідки для миру і безпеки як у Європі, так і в усьому світі. ЄС також закликав КНДР припинити надавати підтримку росії в цій незаконній війні.

Крім того, Європейський Союз звернув увагу на зміну позиції Москви щодо ядерного роззброєння на Корейському півострові і пообіцяв координувати свої дії з міжнародними партнерами в цій ситуації, хоча конкретні кроки поки що не були озвучені.

Раніше ми писали, що перші підрозділи північнокорейських військових, які пройшли підготовку на східних російських полігонах, вже прибули до зони бойових дій.Також нагадаємо, що у Північній Кореї режим Кім Чен Ина ізолював родини військових та офіцерів, яких відправили до росії. Про це повідомив депутат Національної асамблеї Південної Кореї Лі Сон Квей.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь