У ЄС вирішили призупинити зустрічі з представниками грузинського уряду

Політика, Світ

У відповідь на антиєвропейські дії та риторику правлячої партії Грузії, Європейський Союз вирішив призупинити зустрічі на високому рівні з представниками грузинського уряду.

Це підтвердив Посол ЄС у Грузії Павел Герчинський, повідомляє Эхо Кавказа.

За словами Герчинського, у червні в ЄС відбулася внутрішня дискусія, під час якої було вирішено обмежити контакти на високому рівні з грузинською владою через її недружню позицію щодо ЄС та антизахідну пропаганду. В результаті цього рішення протягом останніх місяців не відбувалося візитів чи зустрічей на високому рівні між ЄС та представниками грузинського уряду.

Посол також зазначив, що Європейський Союз готовий співпрацювати з урядом, який щиро прагне вступу до ЄС та дотримується демократичних цінностей. Якщо ж Грузія перетвориться на однопартійну державу з обмеженими правами опозиції та громадянського суспільства, то її перспективи стати членом ЄС залишатимуться примарними. Герчинський закликав грузинських громадян взяти активну участь у парламентських виборах 26 жовтня, сподіваючись на уряд, вірний європейським цінностям.

Раніше ми писали, що прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе підтвердив, що його партія Грузинська мрія продовжить використовувати тему війни в Україні для передвиборчих цілей.Також нагадаємо, що США скасували запрошення прем’єра Грузії Іраклія Кобахідзе на прийняття до президента Джо Байдена.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь