У Зеленського розповіли, як союзники реагують на скандал із корупцією у МСЕК

Політика

Партнери негативно сприймають корупційний скандал довкола медико-соціальних експертних комісій, це відбиває у них бажання «вкладатися» в Україну.

Про це у коментарі

?si=bMz4sLvYPUEW3C1s”>YouTube-каналу РБК-Україна заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.Він зазначив, що коли чиновники нелегально отримують статус особи з інвалідністю та передбачені виплати, це вже мародерство.

За словами Подоляка, Україна під час війни ухвалює антикризові рішення, і цим «заробляє» у партнерів позитивну репутацію. І таким чином це створює в них бажання «вкладатися» в Україну.

«І інша ситуація. Що бачать наші партнери? Вони бачать, що деякі люди під час війни мародерять, отримують шалені «доходи». І так далі. Безумовно, це охолоджує. Безумовно, в це потім вкладається російська пропаганда», – наголосив Подоляк.Він звернув увагу, що росіяни можуть поширювати свою пропаганду про те, що передана Україні фіндопомога «потрапляє комусь у кишеню», серед виборців у країнах Європи. І через виборця така пропаганда впливає і на політиків.

«Відповідно, якщо ми репутаційно виглядаємо так, якщо ми репутаційно виглядаємо не дуже позитивно в тому чи іншому напрямку, то чому ми очікуємо від партнерів, що вони продовжуватимуть наполегливо нас підтримувати як це було на початку війни?» – наголосив радник керівника ОПУ.

Як повідомлялося, 5 жовтня працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. Перед цим, 3 та 4 жовтня, правоохоронці провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів, знайшли мільйони готівки та інші цінності.

Згодом журналісти з’ясували, що 49 прокурорів Хмельницької області виявилися інвалідами 2 групи – згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – за рішеннями начальника Пенсійного фонду Олександра Крупи, який є сином Тетяни Крупи.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь