У Зеленського відреагували на інформацію про «намір України відновити ядерний арсенал»

Події України


Пізніше на публікацію Bild відреагував і керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

В Офісі президента України спростували повідомлення таблоїда Bild про те, що влада України нібито всерйоз розглядає можливість відновлення запасів ядерної зброї.

За словами Дмитра Литвина, радника президента Володимира Зеленського, вже давно можна переплутати, де слова військового оглядача Bild Юліана Рьопке, а де заяви російських пропагандистів, пише 24 Канал.

«Тому що і Рьопке, і роспропаганда «вкидають в інформпростір однакові дурниці», — додав він.

Пізніше на публікацію Bild також відреагував керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко. Він наголосив, що «будь-які фантазії західних журналістів про українську ядерну зброю є вигадками».

Україна або розробить ядерну зброю, або отримає членство в НАТО, заявив президент Володимир Зеленський. Глава держави додав, що Київ обирав Північноатлантичний альянс, а не створення ядерної зброї.

За словами аналітика Bild Юліана Рьопке, заява Зеленського стала «шоком» для західних журналістів. Він стверджує, що кілька місяців тому високопоставлений український чиновник нібито заявив виданню та іншим членам вузького кола політиків і службовців, що Україна не змириться з другим походом російської армії на Київ.



Джерело

Залишити відповідь