У ЗСУ назвали мету наступу росіян під Куп’янськом

Політика

На Куп’янському напрямку окупанти у найближчій перспективі хочуть вийти на лівий берег річки Оскіл, та підступити до Куп’янськ-Вузлового.

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна розповів Юрій Федоренко, командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» 92-ї окремої штурмової бригади імені отамана Сірка.

«Найскладніший відтинок – це Куп’янщина. Тут противнику поставили завдання в найближчій перспективі вийти на лівий берег річки Оскіл, зайняти плацдарм, нарощувати спроможності для виходу на Куп’янськ-Вузловий», – розповів Федоренко.

За його словами, якщо у 2023 році противник штурмував переважно посадки, рідше серед чистого поля, то зараз росіяни рухаються хвилями.

«Зараз ми спостерігаємо рух противника хвилями. Вони в чистому полі перебігаються від своєї позиції максимально близько до нашої. Один-два добігає, йде наступна хвиля. І так до того часу, поки не збереться штурмова група, яка потім починає тиск на наші позиції», – зазначив військовий.Водночас Федоренко додав, що на сьогодні титанічними зусиллями Сили оборони близькі до стабілізації ситуації на цьому напрямку.

Нагадаємо, 10 жовтня від початку доби на фронті відбулося понад 90 бойових зіткнень. Найбільше було на Лиманському, Курахівському та Покровському напрямках.

Протягом 9 жовтня на лінії фронту відбулось 149 бойових зіткнень. Найбільше ворог тиснув на Курахівському напрямку.

У вересні російська армія у війні з Україною в середньому втрачала щодня 1271 людину — вбитою або важкопораненою. Так, перший місяць осені 2024 року став найбільш смертоносним для армії рф.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь