У ЗСУ пояснили особливості виходу з Вугледара без захопленої техніки й полонених

Політика

Українські військові контрольовано вийшли з Вугледара на Донеччині, а росіяни були занадто виснажені своїм наступом, щоб переслідувати українські війська й захопити техніку та полонених.

Про це заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Ігор Тимочко.

За його словами, інфраструктура міста «дуже сильно» зруйнована, проте там залишилися близько 100 людей, які відмовилися від евакуації.

Тимочко наголосив, що росіяни так і не змогли оточити місто, поки там перебували Сили оборони. Українські військові вийшли звідти, коли воно перестало виконувати роль фортифікацій через обстріли керованими авіабомбами.

Крім того, переваги висоти, на якій розташований Вугледар, «мінімізовані», каже військовий, адже українським військам вдалося зайняти позиції для оборони.Також росіяни не підтверджують захоплення великої кількості української техніки та полонених: «Тобто ми можемо говорити, що відхід був централізований. Війська росіян на цьому напрямку були досить виснажені й не змогли швидко переслідувати Збройні сили».

2 жовтня стало відомо, що українське військове командування надало дозвіл на здійснення маневру з виведення підрозділів із міста Вугледар у Волноваському районі Донецької області.

Нагадаємо,  2 жовтня Вугледар не фігурував у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Напередодні, 1 жовтня, ми писали, що у Вугледарі точились бої, і на момент написання сюжету було відомо про цивільних, що ще залишалися у місті (загалом – близько сотні людей).

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь