Учасника «Самооборони Криму» заочно засудили до 13 років ув’язнення

Політика

В Україні до 13 років позбавлення волі заочно засуджено учасника незаконного збройного формування «Самооборона Криму», повідомила прокуратура Автономної Республіки Крим 8 жовтня.

Як зазначається, у лютому 2014 року громадянин України вступив до цього формування в якості «бійця 16-ї роти».

Його обов’язки включали охорону державних будівель, блокування військових частин Збройних сил України, патрулювання вулиць та затримання проукраїнських мешканців півострова.

Зокрема, 26 лютого 2014 року він зі зброєю брав участь у розгоні мітингувальників на підтримку територіальної цілісності України біля будівлі Верховної Ради АР Крим та в захопленні будівлі разом із іншими членами «Самооборони». Пізніше фігурант став помічником голови підконтрольного рф «Кримського республіканського штабу Народного ополчення» і був нагороджений медалями «За повернення Криму» та «За захист Криму».

Його визнали винним у державній зраді, участі у незаконних збройних формуваннях та зазіханні на територіальну цілісність України. Хоча офіційно ім’я засудженого не було названо, джерела вказують, що це може бути Михайло Старатєлєв.Раніше ми писали, що у Києві судитимуть керівника одного з комунальних підприємств Києва та директора товариства, які завдали майже 5 млн грн збитків на закупівлях.

Також нагадаємо, що на Київщині правоохоронці затримали голову міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) за підозрою у підробці медичних документів для ухилянтів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь