Учасники шоу MrBeast подали позов проти проєкта і Amazon через умови і домагання

Політика

16 вересня у Лос-Анджелесі подали позов від імені п’яти анонімних учасників шоу «Beast Games» проти проєкту, організованого відомим блогером MrBeast (Джиммі Дональдсоном), а також проти компанії Amazon, яка планує транслювати це шоу. Позов також прагне отримати статус колективного. Про це повідомляє Variety.

«Beast Games» — це ідея MrBeast, у межах якої учасники змагалися за можливість виграти $5 мільйонів. Переможець мав бути лише один з 1 000 учасників, який залишився останнім у грі.

Однак п’ять учасників, які подали позов, стверджують, що під час шоу вони зіткнулися з поганими умовами, жорстоким ставленням і навіть домаганнями. Серед основних скарг: недотримання мінімальної зарплати, сексуальні домагання, неправдива реклама, а також порушення права на обідні перерви та відпочинок.

Позов подано не лише від імені цих п’яти учасників, але й від імені всіх, хто брав участь у «Beast Games». Деталі про умови роботи та імена позивачів наразі приховані, але адвокати звернули увагу на те, що учасниці стикалися з особливо ворожим середовищем, де персонал нібито ігнорував проблеми сексизму.

Також позивачі зазначають, що їх неправильно класифікували як працівників, щоб організатори могли отримати податковий кредит на суму близько $2 мільйонів. Крім того, замість заявлених 1 000 учасників на зйомки приїхало близько 2 000, що значно знизило шанси на перемогу. Учасники вважають це неправдивою рекламою. Також організатори не надали їм законних перерв на їжу та відпочинок, що є порушенням законів Каліфорнії. Деякі з них отримали травми, які можуть мати тривалі наслідки.MrBeast і Amazon наразі не коментували цей новий позов. Шоу «Beast Games» планується випустити на Amazon Prime Video, але дата виходу поки невідома.

Раніше ми писали, що окрім Microsoft, Amazon та Google з 20 березня також закриють доступ до своїх хмарних сервісів для російських компаній через санкції ЄС проти рф.

Також нагадаємо, що Саудівська Аравія заявила, що компанії, включаючи Amazon Web Services, інвестують понад 10 млрд дол у будівництво центрів обробки даних у країні, оскільки королівство пустелі намагається модернізувати та диверсифікувати свою залежність від нафти.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь