УДАР ПО СКЛАДАМ БІЛЯ МАРІУПОЛЯ: У DEFENCE EXPRESS РОЗПОВІЛИ, ЧИМ ДОТЯГНУЛИСЬ ЗСУ

Війна

УДАР ПО СКЛАДАМ БІЛЯ МАРІУПОЛЯ: У DEFENCE EXPRESS РОЗПОВІЛИ, ЧИМ ДОТЯГНУЛИСЬ ЗСУ

На думку аналітиків, це може свідчити про те, що українських крилатих ракет стає більше

Україна могла використати ракети “Нептун”для удару по складах російських окупантів, які були розташовані поблизу тимчасово окупованого Маріуполя. Про це повідомляє Defence Express.

На думку аналітиків видання, вираховуючи те, що про знищення ворожих складів відзвітувалися саме у ВМС ЗСУ, то можна вкотре припустити, що удар було завдано саме українськими крилатими ракетами “Нептун”.

“З огляду на те, що удар було здійснено по цілі, яка знаходиться на відстані у менш як 100 км від лінії фронту, то тут ми обережно можемо говорити про дві речі. З одного боку – відзначити позитив про ймовірне нарощення виробництво українських крилатих ракет. З іншого – на дефіцит у Силах оборони України крилатих ракет Storm Shadow/SCALP-EG чи ATACMS, тим паче, що це питання вже висвітлювалося у західних ЗМІ”, – пише видання.

Також, на думку аналітиків, варто згадати, що Сили оборони України вже ймовірно використовують “Нептун” й для ударів безпосередньо по території РФ, наприклад ще у липні у Генштабі натякали, що підрозділи ВМС ЗСУ здійснили удар по складу зберігання техніки та озброєння російського окупаційного війська у Курській області.

“А в серпні ймовірно “Нептуном” вже у Ростовській області було уражено зенітний ракетний комплекс С-300, який прикривав НПЗ у Новошахтинську, і йдеться про те, що для удару ракета подолала насичену засобами ППО прифронтову зону. Крім того, саме ВМС ЗСУ у серпні знищили пором “Конро Трейдер”, тож тут теж міг працювати український “Нептун”, – заявили в Defence Express.

Як повідомляли, днями підрозділи Військово-Морських сил ЗСУ завдали ракетного удару

по виявлених розвідкою важливих складах боєприпасів поблизу тимчасово окупованого Маріуполя.

За підтвердженими даними, внаслідок удару було знищено як інфраструктуру сховищ, так і тони боєприпасів, які загарбники накопичували для застосування на території України.

Також 22 серпня українська ракета уразила пором “Конро Трейдер” у російському порту “Кавказ”. Імовірно, це була ракета “Нептун”. Удару по порому з паливом було завдано Військово-морськими силами ЗСУ

Небайдужі росіяни на Курщині масово здають ЗСУ кадировців, техніку і склади боєприпасів, – ЦНС
Все частіше російські військові та цивільні йдуть на співпрацю зі Збройними силами України

Росіяни накрuлu “дружнім вогнем” свої ж підрозділи
У Харківській області російські окупанти відкрили вогонь по своїм же солдатам.

Колишні зеки та учасники “СВО” вчать дітей патріотизму та любові до батьківщини: як готують майбутню армію Росії
Росії, як і обіцяв диктатор Володимир Путін, так звані “герої СВО” відтепер у пошані

Залишити відповідь