Угорщина долучиться до китайської «мирної» ініціативи щодо завершення війни в Україні

Політика, Світ

Угорщина приєднається до засновчої зустрічі ініціативи «Друзі миру», яку створюють Китай та Бразилія з метою закликати до швидкого початку перемовин для припинення війни в Україні.

Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, зазначивши, що російсько-українська війна є однією з головних тем на Генасамблеї ООН.

Сійярто підкреслив, що більшість країн підтримують мир, однак серед європейських країн таких небагато. Він також зазначив, що країни Глобального Півдня «втомилися платити свою ціну за війну, що відбувається за тисячі кілометрів від них». За його словами, західні держави лише підживлюють конфлікт і ухвалюють рішення, які погіршують ситуацію.

Угорщина стане однією з трьох європейських країн, запрошених до ініціативи, поряд із Францією та Швейцарією. У плані вже беруть участь 15 країн, включаючи Туреччину, Казахстан, Саудівську Аравію, Мексику, Замбію і Кенію. Сійярто наголосив на важливості переговорів як єдиного способу завершення війни, зазначаючи, що чим швидше розпочнуться перемовини, тим більше життів можна буде врятувати та зменшити загрозу ескалації.

Раніше ми писали, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розкритикував заяву свого головного помічника, який сказав, що Угорщина виграла б більше, якби не чинила опір радянському вторгненню 1956 року.Також нагадаємо, що Китай заявив про наміри разом з країнами Глобального Півдня створити платформу «Друзі миру». Основна її ціль буде полягати в тому, щоб добитися так званого політичного врегулювання миру в Україні на тлі військового вторгнення країни-агресора рф.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь