Угорщина хоче збільшити поставки російського газу

Політика, Світ

Угорщина та російський «Газпром» домовилися про можливе збільшення поставок російського газу до країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто під час газового форуму в Санкт-Петербурзі.

Сійярто наголосив, що обов’язком угорського уряду є забезпечення надійного та конкурентного енергопостачання на тривалий період. За його словами, у 2024 році Угорщина отримає 6,7 мільярда кубометрів російського газу.

10 жовтня угорська державна енергетична компанія MVM і «Газпром» підписали угоду про збереження поточних постачань газу, що, за словами міністра, вигідно для Угорщини. «Газпром» також повідомив про підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо можливого збільшення поставок газу.

Сійярто відзначив, що ключовим для енергетичної безпеки Угорщини було будівництво газопроводу «Турецький потік», який забезпечує транзит російського газу до Європи через південний маршрут. Він підкреслив, що якби Угорщина піддалася тиску та не збудувала цей газопровід, вона б опинилася в складній ситуації після припинення транзиту газу через Україну з 1 січня.«Завдяки постачанню 20 мільйонів кубометрів на добу через Турецький потік, ми можемо отримати більше газу, ніж за весь минулий рік», – додав Сійярто.

Раніше ми писали, що під час пресконференції прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана у Страсбурзі до нього кинувся чоловік зі звинуваченнями у зраді країни.

Раніше ми писали, що Європейська комісія вирішила подати проти Угорщини позов до Суду ЄС. Там вважають, що її резонансний закон про захист суверенітету порушує право Євросоюзу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь