Україна домовилась з Німеччиною про негайне посилення ППО

Політика

Україна досягає конкретних кроків для захисту цивільного населення та критичної інфраструктури. Зокрема відтепер є домовленість з Німеччиною про негайне посилення ППО.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

«Досягаємо конкретних кроків, які забезпечать захист цивільного населення та об’єктів критичної інфраструктури», – наголосив Умєров.

Він пояснив, що на засіданні міністрів оборони G7 було підписано важливу угоду з Німеччиною щодо негайних дій з посилення системи протиповітряної оборони України.«Угода передбачає домовленості, згідно з якими країни-підписанти робитимуть внески у спільні проєкти або фінансуватимуть власні проєкти, спрямовані на зміцнення спроможностей ППО Збройних сил України», – пояснив він.

Водночас глава Міноборони зауважив, що до проєкту, окрім України, долучаться ще п’ять країн-підписантів: Німеччина, Бельгія, Норвегія, Нідерланди та Данія.

«Щиро дякую Німеччині за ініціативу та всім країнам-учасницям за сильний внесок у безпеку України. Разом ми наближаємо перемогу!», – підсумував він.

Міністр оборони Рустем Умєров під час засіданні G7 на рівні міністрів оборони в Неаполі запропонував партнерам інвестувати в український оборонно-промисловий комплекс.

Представники НАТО готуються до того, що роль Сполучених Штатів у підтримці Альянсу, особливо в контексті допомоги Україні, може зменшитися, зокрема після виборів президента США.

Раніше ми писали, що українські далекобійні безпілотники виявилися ефективним і точним озброєнням, зазначив міністр оборони США Ллойд Остін на брифінгу.

Також нагадаємо, що країни НАТО оголосили про плани зі створення мережі супутникового зв’язку військового рівня для Арктики, спрямованої на зміцнення оборони від агресії росії на півночі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь