Україна допустила до експлуатації канадський бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP

Політика

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP канадського виробництва.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

Roshel Senator MRAP мають V-подібну форму днища для розсіювання енергії вибуху та спеціальні амортизуючі крісла. Зазначається, що бронеавтомобілі конструктивно складаються з монолітної бронекапсули й зовнішніх вибухопоглинаючих агрегатів: коліс, шасі, двигуна.

Бронеавтомобіль Roshel Senator сконструйовано на шасі американського важкого пікапа Ford F-550. Початково машина призначалась для потреб поліції. Натомість для ЗСУ автівку удосконалили – вона отримала броню, що здатна захистити екіпаж та десант від куль, випущених зі стрілецької зброї, та уламків.

Крім цього, канадська бронеавтівка отримала посилену ходову частину, механізм повного приводу, та 6,7-літровий «всеїдний» турбодизель потужністю понад 300 кінських сил. У комплектації для фронту машина також обов’язково має лебідку та «нічне» світло.Від початку широкомасштабного вторгнення Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у військах понад 20 бронеавтомобілів класу MRAP.

Нагадаємо, що спеціалізований бронеавтомобіль «Новатор» виробництва ТОВ «Українська бронетехніка» захистив весь екіпаж від підриву протитанкової міни.

У липні держава вперше оголосила через платформу Prozorro оголосила тендер на закупівлю українських FPV-дронів.

Раніше «Агенція оборонних закупівель» Міноборони України оголосила другий етап рамкової угоди на закупівлю безпілотних авіаційних комплексів (БпАК). У системі Prozorro опубліковані відповідні тендери на закупівлю 3000 БпАК типу DJI Mavic 3E та 1000 БпАК типу DJI Mavic 3 Thermal з додатковими комплектуючими.

Також нагадаємо, що за три місяці роботи Державний оператор тилу уклав 87 договорів на суму 12 мільярдів гривень. Таким чином на закупівлях вдалось заощадити 2,9 мільярда гривень бюджетних коштів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь