Україна може перемогти у 2025 році: ветеран АТО назвав єдину необхідну умову

Події України


Якщо вирішиться проблема з мобілізацією, є всі об’єктивні передумови для перемоги у 2025 році. Водночас, якщо ситуація не зміниться, то мова йтиме «про змогу хоча б утримувати росіян по Дніпру».

Наступний рік може стати роком контрнаступу ЗСУ і перемоги України, для цього є всі необхідні передумови. Однак щоб досягти цієї мети, потрібно вирішити лише одну проблемну ситуацію, яка забезпечила б Україні належні сили та резерви. Про це розповів ветеран російсько-української війни Євген Дикий в коментарі 24 Каналу.

Він зазначив, що у російської армії, хоч і повільно, але закінчуються ресурси для ведення бойових дій, і цим варто скористатися. Зокрема, на думку експерта, бронетехніки й артилерії у росіян залишилось на рік, хоча, за кількістю живої сили показники кращі.

Водночас, за словами Дикого, для успішного контрнаступу у ЗСУ мають бути належні сили й резерви, але цього в Україні він поки що не бачить, оскільки все ще продовжуються проблеми з мобілізацією. Він зазначив, що після ухвалення змін до закону про мобілізацію у травні відбувся підйом, і впродовж 3-х місяців було набрано значно більше людей, аніж попередні 1,5 року. Але зараз знову спостерігається спад.

«Якщо ситуація буде такою, то про який контрнаступ мовиться? В Україні не вистачило резервів утримати Вугледар. Бійці 72-ї бригади зробили все можливе і навіть більше. Питання не в тому, що щось недоробила ця бригада, а в тому, чому поруч з нею не з’явилась інша – свіжа, не потріпана за декілька років війни, яка б її посилила. Тоді Вугледар досі був би наш. Однак цієї бригади нема, бо її не сформували, бо триває саботаж мобілізації», – зауважив військовий.

Водночас він впевнений, що якщо проблема з мобілізацією буде вирішена в найближчі декілька місяців, то Україна матиме всі шанси на переможний контрнаступ у 2025 році:

Водночас, якщо ставлення до мобілізації не зміниться, то, за словами експерта, «мовитися буде не про український наступ, а про змогу хоча б утримувати росіян по Дніпру».



Джерело

Залишити відповідь