Україна однією із перших опанувала найновішу версію спільного транзиту NCTS

Політика

Український бізнес у числі перших став користуватися найновішою версією спільної транзитної системи NCTS Фаза 5 (так званий митний безвіз).

Наша країна увійшла до 20 держав-новаторок з 36, що долучилися до Конвенції про процедуру спільного транзиту, повідомили у Міністерстві фінансів України.

У відомстві пояснили, що NCTS – це ІТ-інструмент, який технічно дозволяє бізнесу використати єдину митну декларацію з єдиною гарантією для переміщень між країнами Конвенції.

Також у Мінфіні зазначили, що країни Конвенції розпочали розробку та перехід на NCTS Фаза 5 з березня 2021 року. Тоді застосування NCTS Фаза розпочала 5Німеччина.

У 2023 році ще 13 країн здійснили перехід: Словенія, Іспанія, Люксембург, Хорватія, Швейцарія, Данія, Болгарія, Латвія, Італія, Ірландія, Фінляндія, Естонія, Чехія.А в першому півріччі нинішнього року до числа країн, що використовують NCTS Фаза 5, доєдналася Україна разом зі ще 5 країнами (Норвегія, Швеція, Сербія, Румунія, Кіпр).

У липні цього року також доєдналися Велика Британія і Словаччина.

Решта 15 країн планують завершити перехід на NCTS Фаза 5 до кінця поточного року: Литва, Австрія, Північна Македонія, Польща, Нідерланди, Франція, Туреччина, Португалія, Мальта, Греція, Угорщина, Андорра, Бельгія, Грузія.

Раніш ми писали, що співпрацівники Київської митниці виявили спробу незаконно імпортувати партію російських автозапчастин загальною вартістю 5,7 млн грн. Цю партію потім передали бригаді спецпризначення «Азов».

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь