Україна отримала 70 млн євро від БРРЄ на компенсації за знищене житло

Політика

Україна отримала 70 млн євро від Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ) у межах реалізації проєкту «HOME. Компенсація за знищене житло».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Зазначається, що згідно із проєктом HOME кошти буде спрямовано на  фінансування житлових сертифікатів, як механізм прямої допомоги, завдяки якому громадяни зможуть отримати компенсацію за знищене внаслідок бойових дій та терористичних атак рф житло.  Основними кінцевими бенефіціарами є учасники бойових дій, особи з інвалідністю та багатодітні сім’ї.

В  рамках спільного із БРРЄ проєкту планується фінансування компенсації за понад 2000 житлових сертифікатів, що дозволить близько 5700 українцям отримати компенсацію за знищене житло. Проєкт впроваджується у межах послуги  «єВідновлення» по всій території України.

«Реалізація проєкту HOME сприятиме якнайшвидшому поверненню постраждалих громадян до звичного життя. Україна є членом Банку Розвитку Ради Європи вже понад рік – від червня 2023 року. За такий короткий термін співпраці нам вдалось напрацювати низку важливих ініціатив у сфері відновлення та охорони здоров’я. Співпраця України з Банком є цінним внеском у сталий соціальний розвиток та відновлення країни», – зазначила заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова.

Нагадаємо, що 11 червня на полях Міжнародної конференції з питань відновлення України (URC2024) Міністр фінансів Сергій Марченко та Керівник Банку розвитку Ради Європи Карло Монтічеллі підписали відповідну Угоду щодо позики обсягом 100 млн євро в рамках проєкту «НОМЕ. Компенсація за знищене житло».

Нагадаємо, нещодавно в Україні розширили можливості програми «єВідновлення» — додали два оновлення.

На виплату погоджених за програмою «єВідновлення» компенсацій додатково виділили майже 7 млрд гривень. Більшу частину цієї суми отримають власники зруйнованих домівок – понад 4 млрд грн, решту – витратять на компенсації на ремонти житла.

Раніше ми писали, що gрем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав владу українських міст встановити альтернативні джерела енергії, щоб забезпечити безперебійне електропостачання об’єктів критичної інфраструктури.

Також нагадаємо, що у червні 2024 року зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України уповільнилося 1,1%. У підсумку за перше півріччя зростання економіки України оцінюється на рівні 4,1%.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь