Україна отримала систему Patriot від Румунії

Політика

До України прибув зенітно-ракетний комплекс Patriot, який раніше погодилась передати Румунія для захисту наших населених пунктів.

Інформацію про це у коментарі Радіо Свобода підтвердив представник Міністерства оборони Румунії.

Рішення про передачу Україні системи Patriot румунська влада остаточно схвалиламинулого місяця.

«Ми підтверджуємо, що система Patriot прибула в Україну», – заявив у коментарі Радіо Свобода 3 жовтня речник Міністерства оборони Румунії Константін Спіну.

Крім того, напередодні президент України Володимир Зеленський у себе в X (Twitter) висловив вдячність усім країнам, які допомагають із наданням систем ППО.«Особлива подяка Румунії за систему Patriot. Разом ми можемо досягти ще більшої ефективності – ми можемо покласти край російському терору, спільно збиваючи “Шахеди” і ракети», – зазначив він.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський після зустрічі з генсеком НАТО висловив очікування, що країни Альянсу змінять позицію щодо захисту неба над Україною.

Україні потрібно 25 зенітних ракетних комплексів Patriot, щоб повністю закрити небо України, заявив раніше президент Володимир Зеленський.

Західні союзники мають можливість закрити небо України від російських ракет і дронів, як це було у випадку Ізраїлю. Такі заходи необхідні захисту цивільних, казав президент України Володимир Зеленський.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь