Україна отримала всі антидронові комплекси, закуплені литовськими активістами

Політика

Литовські активісти відправили в Україну останні 22 комплекси протидії ворожим дронам, які придбали за кошти донорські кошти у рамках кампанії Radarom. Усього ЗСУ отримали їх 1141.

Про це пише LRT. У комплекти входять індивідуальні антидрони, монокуляри нічного бачення і лазерні приціли виробництва литовських компаній «Brolis Semiconductors» і «NT Service». Кожен набір коштує 7500 євро.

Окрім цього обладнання, придбали також прилади нічного бачення і приціли. Близько 300 з них ще не передані.

Всього у межах цього проєкту литовці задонатили понад 8 млн євро. Обладнання придбали у литовських компаній Brolis Semiconductors та NT Service.

Як заявив керівник ініціативи Лаурос Паукштес, гроші «залишаються» у Литві, тому що купували обладнання у литовських виробників.«Після успішного завершення цього проекту підтримки ми повинні почати думати про нову кампанію – події в Курську показали, що підтримка України є надзвичайно важливою в даний момент і може допомогти зрушити застряглий фронт і емоційно надихнути українців», – додав Паукште.

Кампанію Radarom ініціювала група громадських організацій і ЗМІ: суспільний мовник LRT, Blue/Yellow, Laisvės TV, Stiprūs kartu та журналістка Ріта Мілюте.

Нагадаємо, що уряд Латвії готовий передати Україні систему протиповітряної оборони малої дальності.

Литва передала Україні літак L-39ZA «Альбатрос», який може використовуватися у ролі легкого штурмовика чи для навчання пілотів-винищувачів.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр та виконувач обов’язків глави МЗС Евіка Силіня Латвія повідомила про включення проросійського українського музиканта Михайла Решетняка, відомого під сценічним псевдонімом Міша Марвін, до списку небажаних осіб.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь