Україна передала США список цілей для глибоких ударів ATACMS по росії

Політика

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров під час інтерв’ю CNN.

Виступаючи перед зустріччю між міністром оборони Ллойдом Остіном і Умєровим, прес-секретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер сказав, що багато високоцінних цілей України в Росії знаходяться поза зоною дії ATACMS.

Він зауважив, що російські військові перевели свої вартісні військові засоби далеко від лінії фронту.Проте Умєров відмовився від таких оцінок, заявивши, що Україна представила США список цілей, по яких вони будуть використовувати ATACMS.

«Ми показуємо, що аеродроми, які вони використовують для ударів по наших містах, знаходяться в зоні дії глибоких ударів», – сказав глава Міноборони.

Умеров сказав, що Україна домагається зняття обмежень ATACMS, щоб захистити українських цивільних осіб та інфраструктуру.

«Вони вбивають наших громадян. Тому ми хочемо їх стримати, ми хочемо їх зупинити, ми не хочемо, щоб їхня авіація наближалася до наших кордонів, щоб бомбити міста», – сказав він.

Нагадаємо, під час інтерв’ю CNN Умеров повідомив, що звільнення командувача ВПС України Миколи Олещука не пов’язане із загибеллю одного українських пілотів під час катастрофи американського винищувача F-16. За його словами у випадку Олещука це була ротація.

26 серпня під час відбиття російської ракетної атаки загинув пілот F-16, льотчик Повітряних Сил ЗСУ підполковник Олексій Месь.

Відома своєю критикою ЗСУ депутатка Мар’яна Безугла звинуватила військових у тому, що вони самі збили F-16 з установки ППО Patriot через відсутність координації між підрозділами. На це Олещук їй різко відповів, звинувативши у роботі на росію.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь