Україна почала імпортувати картоплю

Політика

У вересні 2024 року Україна розпочала імпорт картоплі з Польщі та Литви, отримавши три вантажівки: 22 тонни з Литви вартістю $10,56 тис. і 42 тонни з Польщі за $20,164 тис.

Про це повідомляє EastFruit.

За даними Державної митної служби, з січня по серпень 2024 року Україна імпортувала 15 тис. тонн картоплі, тоді як експорт склав лише 760 тонн на $215 тис.

На думку аналітиків проекту EastFruit, імпорт картоплі почався через високий попит серед місцевих компаній і роздрібних мереж, а також через побоювання дефіциту якісної картоплі в поточному сезоні. Ціни на картоплю зростають через високий попит, зумовлений поганим врожаєм у 2024 році, потребами армії, міграцією населення та скороченням локального виробництва. В результаті дефіцит внутрішнього виробництва та великий попит сприяли збільшенню імпорту.

Раніше ми писали, що іспанські фермери протестують проти зростання імпорту зернових, зокрема з України, що, за їхніми словами, загрожує банкрутством місцевим аграріям.Також нагадаємо, що Міністр сільського господарства Болгарії Георгій Тахов подав запит до Європейської комісії з проханням дозволити заборону імпорту яєць з України, мотивуючи це захистом болгарських виробників.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь