Україна провела секторальні консультації щодо транспортної політики з ЄС

Політика

Україна розпочала перші секторальні консультації з Європейською комісією у рамках підготовки до офіційних переговорів про вступ до ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

Секторальні консультації спрямовані на підготовку до двосторонніх зустрічей між Україною та Європейською комісією, які будуть присвячені окремим розділам переговорів.

В зустрічі взяли участь віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, заступник міністра розвитку громад та територій Сергій Деркач, а також представник України при ЄС Всеволод Ченцов.

Під час консультацій було погоджено подальший план підготовки до двосторонніх зустрічей у межах скринінгу відповідності законодавства України праву ЄС за розділом 14 Транспортна політика.Протягом наступних місяців сторони працюватимуть над усуненням розбіжностей і підготовкою до офіційного скринінгу відповідності українського законодавства європейським стандартам у цій сфері.

Раніше ми писали, що колумніст польського видання Onet Вітольд Юраш повідомляє про напружену атмосферу під час переговорів польської делегації з президентом України Володимиром Зеленським у Києві минулого тижня.

Також нагадаємо, що боротьба з корупцією стоїть на порядку денному не лише України. Наша країна вже багато чого зробила у цій сфері, але попереду треба зробити ще багато роботи, щоб вступити до ЄС.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь