Україна стала одним з основних постачальників кукурудзи для Індії цього року

Політика

За перші вісім місяців 2024 року експорт української кукурудзи до Індії сягнув понад 400 000 тонн. Україна стала одним з основних постачальників кукурудзи на індійський ринок. Про це повідомляє аналітична компанія ASAP Agri.

Україна стала одним з основних постачальників кукурудзи для Індії цього року
Фото: ASAP Agri

Останні такі високі показники експорту до Індії спостерігалися у 2019 році.Високий попит Індії на імпорт кукурудзи пов’язаний із планами збільшити використання культури для виробництва етанолу у 2024 році до рекордного рівня – 1,1 млн тонн порівняно лише з 32 000 тонн минулого року.

Однак подальші закупівлі української кукурудзи Індією залишаються під питанням.

«Наприкінці серпня продавці заявили про досить високі цінові пропозиції на кукурудзу українського походження для Індії – близько $240 за тонну CIF Індія. Але це зовсім неприйнятно для покупців, які вказували рівень близько $230 за тонну CIF», – прокоментувала брокер Atria Brokers Дора Бернардині.Читайте також:

У 2024/2025 маркетинговому році загальний експорт зернових прогнозується на рівні 43 млн тонн. Зокрема, з них пшениці – 15 млн тонн, ячменю – 2,5 млн тонн, кукурудзи – близько 25 млн тонн.

У січні Україна вийшла на довоєнні обсяги експорту морем, а за загальним обсягом експорту вже наближається до показників, що мала до повномасштабного вторгнення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь